Reply
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Registered User GM54's Avatar
    Join Date: Mar 2004
    Location: United States
    Posts: 5,536
    Rep Power: 29071
    GM54 has much to be proud of. One of the best! (+20000) GM54 has much to be proud of. One of the best! (+20000) GM54 has much to be proud of. One of the best! (+20000) GM54 has much to be proud of. One of the best! (+20000) GM54 has much to be proud of. One of the best! (+20000) GM54 has much to be proud of. One of the best! (+20000) GM54 has much to be proud of. One of the best! (+20000) GM54 has much to be proud of. One of the best! (+20000) GM54 has much to be proud of. One of the best! (+20000) GM54 has much to be proud of. One of the best! (+20000) GM54 has much to be proud of. One of the best! (+20000)
    GM54 is offline

    if i change my ethernet cable from cat 5e to cat 7 will i notice?

    I have verizon fios gigabit....the cables from the ONT box (receives fiber optic and i guess converts it) in the basement to the router which actually provides the wifi is cat 5e. i am getting nowhere near 1000mbps on any device. although i know that is device dependent as well... would changing the cable help?
    <HTC>
    Reply With Quote

  2. #2
    Registered User redliner9's Avatar
    Join Date: Jun 2010
    Posts: 2,948
    Rep Power: 3874
    redliner9 is a glorious beacon of knowledge. (+2500) redliner9 is a glorious beacon of knowledge. (+2500) redliner9 is a glorious beacon of knowledge. (+2500) redliner9 is a glorious beacon of knowledge. (+2500) redliner9 is a glorious beacon of knowledge. (+2500) redliner9 is a glorious beacon of knowledge. (+2500) redliner9 is a glorious beacon of knowledge. (+2500) redliner9 is a glorious beacon of knowledge. (+2500) redliner9 is a glorious beacon of knowledge. (+2500) redliner9 is a glorious beacon of knowledge. (+2500) redliner9 is a glorious beacon of knowledge. (+2500)
    redliner9 is offline
    Your end devices are most likely auto-negotiating the speeds since they are so fast.

    I doubt using a Cat 7 will make a difference
    Reply With Quote

  3. #3
    Boogie Man Kay4Kool's Avatar
    Join Date: Feb 2011
    Posts: 4,497
    Rep Power: 20516
    Kay4Kool has much to be proud of. One of the best! (+20000) Kay4Kool has much to be proud of. One of the best! (+20000) Kay4Kool has much to be proud of. One of the best! (+20000) Kay4Kool has much to be proud of. One of the best! (+20000) Kay4Kool has much to be proud of. One of the best! (+20000) Kay4Kool has much to be proud of. One of the best! (+20000) Kay4Kool has much to be proud of. One of the best! (+20000) Kay4Kool has much to be proud of. One of the best! (+20000) Kay4Kool has much to be proud of. One of the best! (+20000) Kay4Kool has much to be proud of. One of the best! (+20000) Kay4Kool has much to be proud of. One of the best! (+20000)
    Kay4Kool is online now
    Originally Posted by GM54 View Post
    I have verizon fios gigabit....the cables from the ONT box (receives fiber optic and i guess converts it) in the basement to the router which actually provides the wifi is cat 5e. i am getting nowhere near 1000mbps on any device. although i know that is device dependent as well... would changing the cable help?
    what speed is your router rated for...
    I use love as a weapon
    Reply With Quote

  4. #4
    Registered User GM54's Avatar
    Join Date: Mar 2004
    Location: United States
    Posts: 5,536
    Rep Power: 29071
    GM54 has much to be proud of. One of the best! (+20000) GM54 has much to be proud of. One of the best! (+20000) GM54 has much to be proud of. One of the best! (+20000) GM54 has much to be proud of. One of the best! (+20000) GM54 has much to be proud of. One of the best! (+20000) GM54 has much to be proud of. One of the best! (+20000) GM54 has much to be proud of. One of the best! (+20000) GM54 has much to be proud of. One of the best! (+20000) GM54 has much to be proud of. One of the best! (+20000) GM54 has much to be proud of. One of the best! (+20000) GM54 has much to be proud of. One of the best! (+20000)
    GM54 is offline
    Originally Posted by Kay4Kool View Post
    what speed is your router rated for...
    it is the gigabit router provided by verizon
    <HTC>
    Reply With Quote

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts