PDA

View Full Version : BF3 looks horrible on console



01111000
10-26-2011, 09:14 AM
What happened? The graphics are noticeably worse than Bad Company 2. And this is with the high res pack install. DICE messed something up because the 360 can do more. How's it like on the PS3?

inb4 PC fanboys/retards

Alex2010
10-26-2011, 09:21 AM
What happened? The graphics are noticeably worse than Bad Company 2. And this is with the high res pack install. DICE messed something up because the 360 can do more. How's it like on the PS3?

inb4 PC fanboys/retards

im getting it today so ill report back later on, but from the beta it looked about the same.

tapout17
10-26-2011, 09:21 AM
Not a console game. I'm sure the game looks ok on the console. The console can only do so much and i think the biggest issue is memory.


http://www.youtube.com/watch?v=7Gj6fgnMvQw

WanaBswole
10-26-2011, 09:28 AM
Define horrible.... because the game looks perfectly fukkin fine to me. Does it look like Doom to you? You need to get your eyes checked brah....

01111000
10-26-2011, 09:33 AM
Define horrible.... because the game looks perfectly fukkin fine to me. Does it look like Doom to you? You need to get your eyes checked brah....

I've played BC2 on both 360 and PS3. The graphics were on par with the PC version of that game. BF3's lead was on PC so I can't expect it to be equal, BUT THE GAME LOOKS BAD compared to Bad Company 2 on the same system. This shouldn't be.

Navillus13
10-26-2011, 09:37 AM
Maybe you should try playing on an HD TV?

chevy72blu
10-26-2011, 09:39 AM
I expected a slight downgrade graphically (ps3) from BC2 only because of how much more sht is going on in the game. Environments are a lot more destructible and dont just follow the "shoot x amount of times, then key the one and only collapse animation". BF3 is a lot brighter while BC2 relied on the "real is brown" filter on several maps... seems a lot more system intensive.

That being said, the game still looks great and if you are standing there looking at the purdy graphics then you arent arming the M-com.

liftTENhard
10-26-2011, 09:39 AM
make sure ur not using SD cables...... like this one phaggot was yesterday lol also make sure u install the texture pack


op is using this
http://img.tootoo.com/mytootoo/upload/50/502389/product/502389_f967e2b97a763687f29f555cbbeaca8c.jpg

davebar
10-26-2011, 09:39 AM
Maybe you should try playing on an HD TV?

think yer playing on dat dere 420p

LAWLER89
10-26-2011, 09:40 AM
What happened? The graphics are noticeably worse than Bad Company 2. And this is with the high res pack install. DICE messed something up because the 360 can do more. How's it like on the PS3?

inb4 PC fanboys/retards


I've played BC2 on both 360 and PS3. The graphics were on par with the PC version of that game. BF3's lead was on PC so I can't expect it to be equal, BUT THE GAME LOOKS BAD compared to Bad Company 2 on the same system. This shouldn't be.


Try one of those brand new HDTVs they just released. I heard the definition is like, high.

But seriously, if BC2 looked better for you, you're doing something wrong.

Alex2010
10-26-2011, 09:44 AM
another thing to note is both the xbox and ps3 have been around for a while and their limits graphically have been reached, even the guys naughty dog guys said it themselves "we can improve things on the engine but another big improvement graphically like you saw from UC1 to UC2 is simply not possible in this console generation" talking about UC3 and anything after.

if you want better looking games then your gonna have to hop on pc or wait for the next gen consoles to come out.

tapout17
10-26-2011, 10:05 AM
I've played BC2 on both 360 and PS3. The graphics were on par with the PC version of that game. BF3's lead was on PC so I can't expect it to be equal, BUT THE GAME LOOKS BAD compared to Bad Company 2 on the same system. This shouldn't be.

Looks like you are right. lol I guess the new engine and time came in to factor and they obviously spent more time on the PC.

http://www.youtube.com/watch?v=sDPGSt-HB_U

FuzzeWuzze
10-26-2011, 10:40 AM
I've played BC2 on both 360 and PS3. The graphics were on par with the PC version of that game. BF3's lead was on PC so I can't expect it to be equal, BUT THE GAME LOOKS BAD compared to Bad Company 2 on the same system. This shouldn't be.

BC2 was made with DX9, both Xbox and PS3 can do DX9.

BF3 was designed with a minimum of DX10.1, up to DX11, xbox and PS3 can still only do DX9.

DX9.0c came out in 2004. Thus why people say consoles are inferior. They may only be 5-6 years old, but the API they are using for graphics is from way back in August 2004 for christ sakes...

WanaBswole
10-26-2011, 10:46 AM
The game looks exactly like the screenshots and trailers we've been seeing for months now. Did you think those looked bad?

pphil09
10-26-2011, 10:47 AM
make sure ur not using SD cables...... like this one phaggot was yesterday lol also make sure u install the texture pack


op is using this
http://img.tootoo.com/mytootoo/upload/50/502389/product/502389_f967e2b97a763687f29f555cbbeaca8c.jpg

Lol what a phaggot.






















http://1.bp.blogspot.com/-E_V-67e6VU0/TpO4vdNWHlI/AAAAAAAAAyA/_011dAK0P10/s1600/BertStare.jpeg

Beliedat
10-26-2011, 11:02 AM
BC2 was made with DX9, both Xbox and PS3 can do DX9.

BF3 was designed with a minimum of DX10.1, up to DX11, xbox and PS3 can still only do DX9.

DX9.0c came out in 2004. Thus why people say consoles are inferior. They may only be 5-6 years old, but the API they are using for graphics is from way back in August 2004 for christ sakes...
This. OP herped when he should have derped.

Preban_AR15
10-26-2011, 11:07 AM
I was actually suprised on how good it looked. I thought it was going to look like the beta. I almost didn't reserve a copy because the beta looked horrible.

-=Zeus=-!
10-26-2011, 11:07 AM
make sure ur not using SD cables...... like this one phaggot was yesterday lol also make sure u install the texture pack


op is using this
http://img.tootoo.com/mytootoo/upload/50/502389/product/502389_f967e2b97a763687f29f555cbbeaca8c.jpg

loooooooooool

01111000
10-26-2011, 11:07 AM
Actually, I'm using VGA cables to a 2048 x 1152 monitor. I've played BC2 with the same setup, and it looks much better. I also played the beta on PC on low (in windowed mode) but even that looked a bit better than the 360 version. i dunno, lol

Fred87nc
10-26-2011, 11:51 AM
OP you beez keepin it real? I just wonder how they always bash consoles, herp derp xbox 360 cant play games, derp derp than you got an amazing looking game like Gears of War. ****ty port is what happened

ldwck19
10-26-2011, 12:23 PM
Actually, I'm using VGA cables to a 2048 x 1152 monitor. I've played BC2 with the same setup, and it looks much better. I also played the beta on PC on low (in windowed mode) but even that looked a bit better than the 360 version. i dunno, lol

So you're using an analog connection... Don't.

As far as graphics go, I don't think BF3 is nearly as crisp as BFBC2 (pc player with high graphical settings)

HankEvans
10-26-2011, 12:32 PM
looks awesome to me...but then again I just upgraded from n64 to xbox360 a couple months ago (didn't play any games for like 6 years)